אינטל הציגה את הדור החמישי של מעבדי Intel Core למחשבים ניידים וטאבלטים

Intel Core
יצרנית המעבדים המתקדמים בעולם הוציאה לשוק את המילה האחרונה בתחום המעבדים. הדור החמישי של מעבדי
Intel Core – סדרה U (לשעבר תחת שם הקוד Broadwell) יאפשרו, בין היתר, הפעלה קולית, טעינה וצימוד אלחוטיים וזיהוי פני המשתמש

בתערוכת הטכנולוגיה השנתית CES הנערכת בלאס וגאס, אינטל הציגה בפנינו את החידושים האחרונים שלה, בניהם הדור החמישי של סדרת מעבדי U שלה למחשבים ניידים וטאבלטים בטכנולוגיית 14 ננומטר.
הדור החמישי של Intel Core מאפשר חווית שימוש "טבעית ואינטראקטיבית יותר", אומרים Intel, וכוללים אפשרות הפעלה קולית, ויתור על הצורך בכבלים עבור טעינה ושיתוף תצוגה (Pairing), אפשרות לזיהוי פני המשתמש ועוד יכולות חדשות.

Intel מוסרת כי יש 14 מעבדים במשפחת המעבדים החדשה (לעומת 3 מעבדי דור חמישי למחשבים נייחים) אשר מביאים לנו ביצועי מערכת משופרים, וביניהם: 24% של שיפור בגרפיקה, עד 50% (!) יותר מהירות וידאו ועד 1.5 שעות סוללה בזמן עומס לעומת הדור הקודם של המעבדים.
המעבדים יתאימו למגוון רחב של מוצרים, בהם מחשבים ניידים, Ultrabooks, Chromebooks ומחשבי 2 ב-1, יעילים, קלים ודקיקים יותר.

במעבדים החדשים נראה כמה שיפורים משמעותיים וכמה features חדשים:

  • טכנולוגיית Intel 3D בשילוב עם RealSense 3D, המספקת להתקנים אפשרויות כגון שליטה בעזרת מחוות גופניות, לכידה ועריכה של תצוגות 3D ויכולות חדשניות בקבצי תמונה ו-וידאו.
  • עגינת WiGig (Wireless Gigabit Alliance) המאפשרת חווית שימוש ללא כבלים ומעניקה למשתמשים יותר שליטה ובחירה חופשית הודות ליכולת להשתמש בהתקן ולשתף מידע מכל מקום ובכל זמן, באופן אלחוטי לחלוטין ללא כבלים וחוטים מיותרים.
  • טכנולוגיית "הסייען הקולי" של Intel המאפשרת למשתמש לשלוט במחשב האישי מתוך הדפדפן (Explorer) ולהפעיל אפליקציות שונות בעזרת פקודות קוליות. כעת היא גם כוללת את אפשרות Wake on Voice, המעירה את המחשב ממצב שינה בעזרת קולו של המשתמש.
  • טכנולוגיית התצוגה האלחוטית של Intel – WiDi (Wireless Display) בגרסה מספר 5.1 המאפשרת לשתף את מסך ההתקן (המכשיר בעל המעבד החדש- Notebook או מחשב "2 ב-1") למסך תצוגה חיצוני כגון טלוויזיית HD, מערכת קולנוע ביתית ואף מסך תצוגה בחדרי ישיבות או כנסים באופן אלחוטי לחלוטין ללא צורך בכבלים.
  • המעבדים החדשים מכילים עד כ- 35% יותר טרנזיסטורים ומטבעת (die=לוח סיליקון) קטנה ב-37%. בשילוב עם שיפורים בארכיטקטורה, התהליך החדש מאפשר למעבדים מסדרת Intel Core U של הדור החמישי לספק ביצועים גרפיים טובים בעד כ- 24%, המרת וידאו מהירה בכ- 50% וחיי סוללה ארוכים יותר בעד שעה וחצי בזמן עומס.
    מי שיתכנן להחליף מחשב אישי בן 4-5 שנים יבחין בשיפורים משמעותיים: ביצועים גרפיים מהירים בעד פי 12; מהירות המרת וידאו גבוהה בעד פי 8; שיפור של עד פי 2.5 בתפוקה; חזרה לתפקוד בצורה מהירה עד פי 9 ממצב שינה, וכל זאת עם חיי סוללה ארוכים בעד פי 2.
  • בתחום הגרפיקה המעבד מציג רמות חסרות תקדים של ביצועים ויעילות אנרגטית.
    הדור החמישי של Intel Core מאפשר תצוגה ברזולוציית Ultra HD 4K, אפילו בעבודה עם Intel WiDi 5.1.
    מאפיינים נוספים של הפלטפורמה כוללים גם תמיכה חדשה בפיענוח codec עבור סרטונים מסטנדרט VP9, VP8 ו- HEVC, וכן תמיכה בממשקי תכנות היישומים הגרפיים החדשים (DX 11.1 כרגע, ותמיכה ב- DX 12 כשיצא) ומאפייני תכנות גרפיים, לרבות OpenCL 2.0 ו- OpenGL 4.3.

הדור החמישי של משפחת מעבדי Intel Core יכלול את המעבדים מסדרות:

  • Intel Core i3
  • Intel Core i5
  • Intel Core i7
  • Intel Core i5 vPro
  • Intel Core i7 vPro

כמו כן, גם מעבדים מסדרות Intel Pentium ו- Intel Celeron יהיו זמינים במסגרת משפחת המעבדים החדשה, וגם יהיו בטכנולוגיית 14 ננומטר.

מערכות שונות המבוססות על הדור החמישי של מעבדי Intel Core מהדור החמישי צפויות להגיע לשוק בינואר ממגוון יצרנים שונים.

*תודה ל-Intel על סיפוק המידע.

אודות Finix3r

בן 16 מהמרכז, שחקן RPG מושבע וחובב חומרה, גילה את משחקי המחשב בגיל 4, ומשם הכל הסטוריה אחת גדולה.

תגובה אחת

  1. כתבה מגניבה, אשמח לקרוא עוד כתבות דומות (טכנולוגיה, חומרה, גאדג'טים) ולא רק גיימינג.

השאר\י תגובה